Skip to main content
Stapelbed Multiplex

Duurzaamheid

Duurzaamheid zit in onze vezels en daardoor denken we al tijdens het ontwerpen na wat de impact is van de materialen die we gebruiken en wat en mee gebeurd wanneer het meubel overbodig is.

Daarom ontwerpen we onze meubelen zorgvuldig voordat we ons hout beginnen te bewerken zo kunnen we elke plank maximaal benutten en verminderen hiermee ons afval. Door alles op bestelling te produceren, verlagen we niet alleen ons energieverbruik, maar minimaliseren we ook ons afval door nooit overtollige grondstoffen te kopen.

We zijn continu op zoek naar de nieuwste milieuvriendelijke niet-giftige grondstoffen. We gebruiken alleen natuurlijke, duurzame en gerecyclede producten; van het hout en fineer tot niet-giftige lijm en oliën op basis van natuurlijke ingrediënten. Vanzelfsprekend gebruiken we hout met een FSC-keurmerk, ECO-keurmerk of een inlands houtsoort waardoor we het behoud van tropische bossen en biodiversiteit ondersteunen.

We gaan automatisch de verplichting aan om door ons gemaakte meubelen weer terug te nemen, om deze een nieuwe bestemming te geven. Dit betekent dat we een nieuwe plek voor het meubel gaan zoeken of dat we van de kast bijvoorbeeld een tafel maken.

Bij elk meubel zijn alle gebruikte materialen herkenbaar, zodat het eenvoudig hergebruikt kan worden. Van elk meubel maken we een meubelpaspoort waarin alles terug te vinden is over het meubel.